Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Ugnsgratinerad kött- och champinjongryta med stekta potatisar och morötter

En god vardagsrätt som är lätt att göra!

Portioner: 4 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: 50 minuter
Kategori: Kött & korv,
Inlagt av:
Ursprung: Eget recept

Ingredienser

500 g picnicbog eller annat fläskkött
10 st färska champinjoner
1 st röd paprika
1 st röd lök
3 dl matlagningsgrädde
2 msk kinesisk soja
1.5 msk thai sweet chili-sås
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
5 st potatisar
1 st morötter
salt
vitlökspeppar (eller vanlig svartpeppar)
rosmarin
timjan
Gör så här

Skär upp köttet i lagom stora skivor, tänk ungefär fläskfilémedaljong.

Hetta upp en stekpanna och ha i smör, mycket pressad vitlök, rosmarin och timjan.

Lägg därefter i köttskivorna och låt dessa stekas färdigt, lägg gärna över ett lock över stekpannan om du har ett sånt, det håller köttet saftigare.

Medan köttet steker i pannan, och potatisen och morötterna förkoka ca 10 min, skär upp champinjonerna i skivor, skär paprikan i stänger och gör "båtar" av rödlöken.

Blanda även ihop såsen, med grädde, soja, sweet chilisås, dijonsenap, tomatpuré och salt och peppar. När köttet är färdigt, börja med att lägga champinjoner, paprika och lök i en ugnsform, lägg sedan på köttet och häll över såsen. Ställ in i ugnen på 175° i ca 15 min.

När potatisen och morötterna förkokat färdigt, stek dessa i vitlökssmöret som blivit i stekpannan, och när allt är klart - njut!

Det här receptet är sparat av 13 medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2019