Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Ugnsbakad torsk med kaviarsås och haricots verts sallad

Det här receptet har jag stulit från ett reklamblad. Var bara tvungen att prova, för det såg så gott ut! Och det var det!

Portioner: 4 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: 40 minuter
Kategori: Fisk & Skaldjur,
Inlagt av:
Ursprung: ICA Maxis reklamblad, något modifierat.

Ingredienser

400 g fryst torsk
200 g skalade räkor
0.5 purjolök
smör
salt och peppar
2 dl grädde valfri fetthalt
4 msk kaviar jag använde stenbitsrom
200 g fryst haricots verts
hackad dill
Gör så här

Tina fisken och räkorna. Sätt ugnen på 175°. Skär fisken i två eller fyra bitar. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt i formen mitt i ugnen och baka tills fisken är genomstekt.

Ansa och skiva purjolöken. Fräs den i smör. Tillsätt grädden och koka ihop såsen något. Tillsätt kaviaren och smaka av med salt och peppar.

Koka haricots verts ett par minuter. Låt dem rinna av och tillsätt smör så bönorna blir blanka och fina. Blanda i den hackade dillen och räkorna.

Kan serveras med potatis, men smakar utmärkt som det är utan något mer.

Receptet är avsett för fyra personer, men vi var två och åt upp rubbet! Dock utan potatis.

Det här receptet är sparat av 13 medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2019